Programa 1 “sense vacances”: QUÈ N’HEM APRÈS DEL CONFINAMENT?

Avui s’ha estrenat, al programa d’estiu de radio 4 “Sense Vacanes”, amb David Gallach, la secció en que col·laboro; psicologia inversa.  PODEU ESCOLTAR-LO CLICANT SOBRE AQUESTES LLETRES. Hem parlat d’un tema de gran actualitat però des d’una perspectiva que es toca poc: que n’hem tret de positiu del confinament?

Sens dubte, la pandèmia ha està sent molt dura per gran part de la població, però això no exclou que, alhora, també en puguem trobar parts positives i que en n’emportem aprenentatges importants. Al cap i a la fi, el confinament ens ha posat un gran mirall davant a tots nosaltres i no hem tingut més alternativa que mirar-nos. De ben segur que, per poc que haguem aprofundit en aquest exercici, n’hem aprés coses noves de nosaltres. Hi ha persones que hi ha trobat una excusa per aprendre a desaccelerar la seva quotidianitat i comprendre com es viu d’una forma més pausada i tranquil·la. N’hi ha que han trobat una formula per poder passar més temps amb els seus fills i filles (tot i les dificultats de conciliació) i que això els agrada i els és beneficiós. Molts solters i solteres han comprés el valor de no tenir una parella tòxica, i moltes parelles tòxiques han agafat consciència de ser-ho i han decidit prendre-hi cartes.

Podríem posar mil exemples, tants com persones s’han confinat. I això està relacionat amb un concepte de gran importància; la RESILIENCIA. Consisteix en aquella habilitat que ens dona força i ens permet superar adversitats que es generen a la nostra vida. Bé, el confinament ha estat una gran escola de resiliència per a molta gent.

Cal partir, però, tal i com hem dit al principi, de que cada persona viu les dificultats de forma diferent, i cal respectar això. Tal i com vaig dir EN UN ARTÍCLE ANTERIOR, els problemes són com les aficions; cadascú té les seves i no es poden comparar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: