Per què no t’agrada el Nadal?

Trucs per superar el Nadal!

El nadal, cada cop més, genera controvèrsia. Molta gent no li agrada celebrar-lo o bé hi ha parts d’aquestes festes que se senten incomodes. Pot ser que inclús ens sentim obligats a celebrar-lo adduïts per la gran massa de gent que sí que ho fa. Si ets de les persones que detesta el Nadal però s’hi veu obligat a celebrar-lo, et proposo desmuntar-ne mites per tal de trobar alternatives a aquells moments que no t’agraden:

Em recorda a aquells que ja no hi són: quina millor manera de celebrar que aquestes persones van passar per la teva vida que tornant-te a ajuntar amb la gent que estimàveu als que ja no hi son i fent un gran homenatge des de la festa i la diversió.

He d’aguantar familiars pesats: I també veuràs a familiars amb els que et sents més còmode. Aquells que et resultin més engorrossos tant sols els has de saludar i llestos, mentre que la resta dels àpats pots parlar amb els qui et sents més afins.

Es menja massa i acabo fins al cap de munt de menjar: Ningú t’obliga a menjar. Has d’aprendre a fer servir l’assertivitat i saber dir “NO” a aquella sogra, tieta, mare… tant pesada que insisteix en que mengis un canaló més.

Són unes festes consumistes: a aquest joc no cal que hi entris si no vols. Hi ha moltes formes de demostrar l’afecte a les persones que estimes amb regals alternatius. Què se’t dona bé? Fes aquest tipus de regals! Un massatge, una puntura que hagis fet tu, composa un poema o una cançó, regala una experiència junts… pensa en els teus talents i fes regals alternatius, molts cops es valoren molt més.

És una festa religiosa i jo no ho sóc: Tot i que no participis de la litúrgia religiosa, hem d’admetre que hi ha un passat molt potent que marca aquestes dates, però et pots abstenir de tota part religiosa vinculada a les festes i celebrar-les tal i com vulguis, a mida. Al cap i a la fi, prèviament a la tradició cristiana, es celebrava el solstici d’hivern.

Hi ha moltes aglomeracions: Hi ha moltes aglomeracions als centres de les ciutats. Però si aneu a comprar a botigues de barri no trobareu pas aquest problema i a més contribuireu al comerç de proximitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: